Blogia
barbany.tk

Impressionant!!!

Impressionant!!! LOS INCREIBLES (THE INCREDIBLES) EEUU, 2004. Direcció i guió: Brad Bird Producció: John Walker i John Lasseter (Pixar Animation Studios). Música: Michael Giacchino. Duració: 121 min. Web: www.losincreibles.com

Si fent una ullada a la cartellera d’aquestes festes us heu espantat, no patiu. Una divertida família de superherois retirats ha arribat disposada a omplir les pantalles d’imaginació, tecnologia i diversió, molta diversió. Los increïbles, la sisena pel·lícula d’els genis de Pixar (Toy Story, Monstruos S.A., Buscando a Nemo) es disposa a batre tots els records amb Los increïbles.

Sembla impossible que les millores tècniques en l’animació per ordinador encara ens puguin sorprendre, però els de Pixar tornen a deixar-nos amb la boca oberta. Els protagonistes de Los increïbles són humans i per tant les dificultats per fer-los creïbles i naturals han estat moltes. El resultat visual és impressionant. Els personatges es mouen per desenes d’escenaris diferents recreats amb gran realisme, des d’una ciutat fins una illa, i la naturalitat dels detalls humans va des d’un simple cabell fins els reflexes de la pell. L’espectacularitat de cadascun dels fotogrames de Los increïbles és tan elevada que és necessari un segon visionat per captar detalls que inevitablement s’escapen.
Però de que serviria l’espectacularitat tècnica si darrera hi hagués una història que no enganxés? I és precisament l’equilibrada combinació d’espectacularitat, entreteniment i diversió el que reivindica Los increïbles com una pel·lícula en majúscules que cal analitzar deixant de banda qualsevol prejudici. La primera part del film, destinada més als adults, està plena de gags brillants. Atenció a les escenes d’oficina de Bob Parr, un superheroi obligat a amagar els seus poders, i que treballa en una companyia d’assegurances, i les escenes del veí del tricicle. No serà difícil per a molts sentir-se identificats amb un heroi casat i amb fills, amb uns quilos de més i ganes de recuperar la diversió dels dies de glòria. La segona part, plena d’acció i persecucions, busca la complicitat amb el públic més jove, i el ritme i persecucions constants, tot i estar perfectament realitzades, deixen la sensació que ens estan venent el videojoc.
La pel·lícula, dirigida per un il·lustrador aliè a Pixar, Brad Bird (autor de la magnífica El gigante de hierro), és també un homenatge gens dissimulat a tots els còmics i pel·lícules de superherois, i per tant les referències a Superman, X-Men o Los 4 fantásticos són constants.

Deixeu doncs qualsevol prejudici fora de la sala i gaudiu d’una de les millors pel·lícules de l’any. A Los increibles trobareu tot el que manca a la majoria de pel·lícules: un ritme trepidant, un guió intel·ligent i diversió des dels títols de crèdit fins el the end.

0 comentarios